Innovatie

Inloggen

Innovatie in onderwijs

Waar vernieuwing wordt gevraagd is het goed om dingen net even anders te doen. Dit plaatst het net in een ander perspectief en zorgt voor een frisse blik en nieuwe ideeën. 21Training beweegt zich tussen het onderwijs en Startups in. Hierdoor spreken we de taal van beiden. Het zorgt ook dat we de innovatiekracht van Startups toepasbaar kunnen maken voor het onderwijs. Hiervoor hebben we een aantal concrete concepten ontwikkeld.

Pressure cooker

Een pressure cooker sessie kun je zien als brainstormen on steroids. Net als in een snelkookpan wordt de druk snel opgebouwd, Dit zorgt ervoor dat je vanuit je intuitie gaat reageren en antwoorden. Hierdoor krijg je andere inzichten en denkrichtingen. Een pressure cooker kan uitstekend werken als je als organisatie of team vastzit op een onderwerp.

Hackathon

Tijdens een hackathon ga je met een multidisciplianair team aan de slag met een concreet vraagstuk of probleem. In 5 dagen werk je naar een prototype welke je gaat testen met de doelgroep. Een hackathon in deze vorm wordt door veel Startups en bedrijven gebruikt om een hypothese of nieuw product te testen. 21Training zet een hackathon in voor organisaties die een nieuw product willen introduceren in het onderwijs. Maar ook met het onderwijs om samen met studenten, leerlingen, leraren en onderwijsbestuurders aan een concreet vraagstuk te werken of het onderwijs van morgen vorm te geven. 

LEGO Serious play

LEGO® SERIOUS PLAY® is een door LEGO ontwikkelde methodiek om lastige vraagstukken op het gebied van identiteit, strategie en innovatie te tackelen. Uiteraard gebruik makend van de bekende LEGO materialen. Wereldwijd wordt het door diverse toonaangevende organisaties gebruikt; KLM, BNP Paribas, Shell, de Belastingdienst en vele anderen. Zij zetten het onder andere in voor concrete issues en vraagstukken uit de praktijk op het gebied van samenwerking, strategie, innovatie, leiderschap of identiteit.

De kracht van LEGO® SERIOUS PLAY® zit met name in:

  • Het feit dat deelnemers hun eigen visie op het vraagstuk kunnen geven in beelden en geluid;
  • Het de verbeeldingskracht en creativiteit stimuleert;
  • Het een methode is die niemand buiten sluit. Iedereen heeft een bijdrage te leveren;
  • De LEGO blokjes die als gezamenlijke taal fungeren.

Workshops gebruikmakend van de methode en materialen van LEGO® SERIOUS PLAY® staan garant voor heldere nieuwe inzichten, oplossingen die een groter draagvlak hebben en een hoog fun gehalte. 21Training zet LEGO SERIOUS PLAY® in voor teamontwikkelings vraagstukke, strategie sessies met onderwijsbestuurders en andere vraagstukken.