Inloggen

Welke trends zijn er momenteel in het onderwijs? Welke invloed heeft nieuwe technologie op de leerlingen van tegenwoordig en wat moeten we daar op school mee? Hoe kunnen we beleid maken op de 21st century skills zonder flinke belasting voor het hele team? Deze vragen en meer komen aan bod tijdens de Intern Innovatie Coördinator opleiding.

Vijf modules

De Intern Innovatie Coördinator wordt de aanjager van vernieuwing binnen de school. Dit vraagt om een gedegen kennis van de trends in onderwijs, de systemen rondom en in een school en de juiste tools om ideeën te genereren en toepasbaar te maken. In vijf modules komen deze, en meer, onderdelen aan bod.  

Module 1: Trends & Toekomst

We zijn op dit moment getuige van de vierde industriële revolutie. Een revolutie die invloed heeft op ons werk, dagelijks leven en zelfs ons bestaan. Wat houdt die vierde industriële revolutie precies in? Wat betekent dit voor de maatschappij? Hoe vertaalt dit zich naar het onderwijs?

Module 2: Schoolsystemen

Een school is veel meer dan een klas gevuld met leerlingen en een leerkracht. Hetzelfde geldt voor leren. Dit gebeurt niet alleen op school maar de hele dag door, overal. In de tweede module krijg je inzicht in de systemen die er zijn in en rondom jouw school. Ook krijg je zicht op de invloed van deze systemen op het leren van de leerlingen en het functioneren van de school.

van trends naar beleid

Module 3: De innovatieve mindset

Nu je inzicht hebt gekregen in hoe de systemen in en rondom je school werken kun je hierbij gebruik maken in je toekomstige rol als IIC'er. Dit vraagt om een innovatieve mindset. De derde module draait om deze mindset en de tools die je hier bij kunnen helpen.

Module 4: Beleid en plan van aanpak

In de vierde module ga je je opgedane kennis gebruiken om een beleid vorm te geven en een plan van aanpak te formuleren. De tools van module 3 ga je hiervoor gebruiken.

Module 5: Presentatie

In module 5 presenteren de deelnemers hun beleid en plan van aanpak. Hiermee geef je tevens je rol als Intern Innovatie Coördinator een vliegende start. Met de uitvoering van je beleid kun je namelijk direct al aan de slag.

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor leerkrachten in het primair en voortgezet onderwijs, ICT-coördinatoren en onderwijsbestuurders. 

Praktische informatie

Eind maart start de Intern Innovatie Coördinator opleiding.

Data: 28 maart 2018, 11 april 2018, 25 april 2018, 16 mei 2018 & 30 mei 2018

Tijd: van 14:00 tot 17:00

Locatie: Almere (exacte adres volgt)

Investering: €1.495,00 (inclusief BTW)

Minimaal aantal deelnemers is 4 maximaal 12