Inloggen

eLABS, Maker Spaces, werkplaatsen, MediaLabs; Bibliotheken zijn de tijd dat de volledige focus op de collectie en ledenaantallen gericht was definitief voorbij. Het binden van bezoekers en het beschikken over nieuwe technologie vraagt echter nieuwe kennis en vaardigheden van bibliotheekmedewerkers. Deze kennis en vaardigheden komen aan bod tijdens de Intern Coördinator Opleiding.

Vijf inspirerende modules

De Intern Innovatie Coördinator wordt de aanjager van vernieuwing binnen de bibliotheek. Dit vraagt om een gedegen kennis over de trends in de maatschappij en nieuwe technologie, en de juiste tools om ideeën te genereren en toepasbaar te maken. In vijf modules komen deze, en meer, onderdelen aan bod.  

Module 1: Trends & toekomst

We zijn op dit moment getuige van de vierde industriële revolutie. Een revolutie die invloed heeft op ons werk, dagelijks leven en zelfs ons bestaan. Wat houdt die vierde industriële revolutie precies in? Wat betekent dit voor de maatschappij? Hoe vertaalt dit zich naar de bibliotheek?

Module 2: Tech en de bibliotheek

De nieuwste technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Voor veel mensen liggen deze echter nog ver buiten bereik. Veel bibliotheken kiezen er daarom voor om in te zetten op nieuwe technologie om bezoekers te lokken en te binden. Maar welke technologie past nu bij een bibliotheek? Hoe maak je hier een passende programmering bij? 

van trends naar beleid

Module 3: De innovatieve mindset

Nu je inzicht hebt gekregen in nieuwe technologie en hoe je hier als bibliotheek mee om kunt gaan, gaan we in module 3 in op je toekomstige rol als IIC'er. Dit vraagt om een innovatieve mindset. De derde module draait om deze mindset en de tools die je hier bij kunnen helpen.

Module 4: Beleid en plan van aanpak

In de vierde module ga je je opgedane kennis gebruiken om een beleid vorm te geven en een plan van aanpak te formuleren. De tools van module 3 ga je hierbij gebruiken.

Module 5: Presentatie

In module 5 presenteren de deelnemers hun beleid en plan van aanpak. Hiermee geef je tevens je rol als Intern Innovatie Coördinator een vliegende start. Met de uitvoering van je beleid kun je namelijk direct al aan de slag.

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor mediacoaches, leesconsulenten, medewerkers educatie en locatieleiders die de 21st century skills willen opnemen in hun programmering.